Strokovni odbor

Prof. dr. Borut Kobal, dr. med.

Prof. dr. Borut Kobal, dr. med.

Dr. Borut Kobal je strokovni direktor Ginekološke klinike Ljubljana. Poleg strokovnega vodenja Ginekološke klinike predstavlja klinično delo z ginekološkimi bolnicami še vedno velik del njegove zaposlitve. Ukvarja se z operativno ginekologijo benignih in malignih stanj s poudarkom na onkološki ginekologiji, obravnavi predrakavih sprememb zunanjega spolovila in materničnega vratu ter kolposkopijo.

Kot univerzitetni učitelj z nazivom profesor predava ginekologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Ko gostujoči profesor predava na Universita La Sapienza v Rimu (Italija) in Medicinski fakulteti v Tuzli (BIH), kjer sodeluje v podiplomskem študiju in specializaciji iz ginekologije in porodništva. Demonstrira in uči minimalno invazivne kirurške tehnike v več centrih v tujini. Je avtor in soavtor številnih strokovnih člankov, ki so izšli v uglednih strokovnih revijah v tujini in avtor poglavij v učbenikih in strokovnih knjigah.

Je aktiven član evropskih združenj s področja medicine (ESGE, ESGO) ter Slovenskega združenja za ginekološko onkologijo, patologijo in citologijo. Od leta 2008 je skupaj s sodelavci v ginekološko onkologijo uvedel minimalno kirurško zdravljenje, metode ohranitve reproduktivne funkcije pri ginekoloških rakih ter izboljšal kirurško zdravljenje raka jajčnika prek ustanovitve multidisciplinarnega kirurškega tima.

Kot izbrani (osebni) ginekolog izvaja ginekološke preglede in potrebna zdravljenja tudi v popoldanski ambulanti Ginekološke klinike primarne ravni. V specialističnih ambulantah Ginekološke klinike sodeluje v Kolposkopskem centru in v Ambulanti za ginekologijo in ginekološko onkologijo. Kot zasebnik opravlja specialistične preglede enkrat tedensko v Barsos MC.

Predvidena udeležba

Dan 1
Ves dan

Še ni določeno

Dan 2
Ves dan

Še ni določeno

Dan 3
Ves dan

Še ni določeno