Nagovor

Spostovane! Spoštovani!

Kakovost življenja in zdravje hodita z roko v roki

Nisem poklicni organizator sejemskih prireditev. Pravzaprav sejma nisem prirejal še nikoli. Sem zdravnik s petintrideset leti izkušenj v klinični medicini, pediater gastroenterolog, predstojnik kliničnega oddelka na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana. Lahko bi rekel, človek s prve frontne linije medicine. Svoje znanje, izkušnje in veščine rad posredujem tudi drugim. Študentom medicine in stomatologije kot profesor na ljubljanski Medicinski fakulteti, študentom živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti, specializantom, kolegom zdravnikom na domačih in mednarodnih kongresih, šolah, delavnicah…

Več kot petnajst let se kot direktor in strokovni vodja Inštituta za probiotike in funkcionalno hrano in MedicoMedie ukvarjam tudi z organizacijo kongresov, seminarjev in drugih oblik strokovnega izobraževanja za različne skupine strokovnjakov s področja zdravstva, farmacije in prehrane, kot so zdravniki različnih specialnosti, farmacevti, klinični dietetiki, medicinske sestre itd. Ključno je, da se je v letih oblikovala močna skupina naših stalnih in občasnih predavateljev/učiteljev, ki jo sestavljajo vodilni strokovnjaki z večine področij medicine. Ko izbiramo naše predavatelje pa imamo pred očmi ne le to, da so vsi vrhunski in mednarodno priznani strokovnjaki, ampak da znajo svoje znanje in najnovejša zdravstvena spoznanja poslušalcem podajati na zanimiv, razumljiv in če je le mogoče, tudi kar se da zabaven način.

A ker zdravje in bolezni ne zanimajo le poklicnih zdravstvenih strokovnjakov, ampak slehernega izmed nas, zlasti takrat, ko nas mučijo zdravstvene težave, je samoumevno, da želimo naše znanje in izkušnje deliti tudi z vami, naši obiskovalci. Vsi vemo, kako pomembne so prave informacije in strokovni nasvet. Naši strokovnjaki vam bodo na jasen in enostaven, pa vendar strokoven način, predavali o najpogostejših in najpomembnejših boleznih, pa tudi manj resnih, a ravno tako motečih zdravstvenih težavah. Njihova predavanja bodo temeljila na najsodobnejših z znanstvenimi dokazi podprtih spoznanjih in strokovnih smernicah. Vendar bo ključni poudarek na praktičnih, slehernemu izmed vas razumljivih nasvetih, kako čim bolje poskrbeti za svoje zdravje in kaj storiti, kadar le to zašepa. Oglejte si napovednik naših sklopov predavanj in si izberite za obisk našega dogodka dan, ko bodo na sporedu teme, ki vas najbolj zanimajo!

Prav tako kot s strokovnimi predavanji bi vam pri vaši želji, kako skrbeti za zdravje in kje ter kako poiskati rešitev za vaše zdravstvene težave radi pomagali z organizacijo razstave in predstavitev ponudnikov kakovostnih zdravstvenih storitev z najrazličnejših področij in medicinskih specialnosti, pa tudi s prodajno razstavo proizvodov priznanih proizvajalcev zdravil brez recepta, zdravstvenih pripomočkov, prehranskih dopolnil, specializirane prehrane, negovalne kozmetike itd. Skratka vseh tistih proizvodov povezanih z zdravjem, ki jih lahko dobimo v lekarnah in specializiranih trgovinah (ter na našem dogodku), ne da bi potrebovali zdravniški recept. Seveda je pri tem pomembno, da nam s strokovnim nasvetom pri izbiri pomagajo farmacevti, klinični dietetiki/nutricionisti in drugi usposobljeni strokovnjaki. Na Dnevih slovenskega zdravja vam bodo radi priskočili na pomoč s svojim znanjem in izkušnjami.

Za konec le še vedno aktualna želja: pazite na svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih. Mi pa vam želimo pri tem s svojimi nasveti in strokovnim znanjem pomagati, zato nas obiščiti na Dnevih slovenskega zdravja!

 

Prof. dr. Rok Orel, dr. med., znanstveni svetnik