Strokovni odbor

Doc. dr. Kristijan Musek Lešnik, dipl. psih.

Doc. dr. Kristijan Musek Lešnik, dipl. psih.

Dr. Kristijan Musek Lešnik je predstojnik Centra za pozitivno psihologijo na Univerzi na Primorskem, predavatelj, pisatelj, prevajalec in urednik. Psiholog, ki je v zadnjih dveh desetletjih spisal več kot 50 priročnikov, knjig in drugih publikacij na področju psihologije, vzgoje in izobraževanja, je obenem tudi pisec blogov in drugih poljudnih besedil. Zaposlen je kot predavatelj predmetov s področja psihologije na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in tehnologijo Univerze na Primorskem.

Od prvega srečanja s pozitivno psihologijo, ki se je v zadnjih dveh desetletjih uveljavila kot ena od vodilnih smeri v sodobni svetovni psihologiji, ga privlači ideja, da lahko psihologija naredi mnogo več za izboljšanje kakovosti življenja ljudi, kot ji je uspevalo v prejšnjih desetletjih. ​Tudi po njegovi zaslugi se je v Sloveniji v zadnjih letih začelo stopnjevati zanimanje za pozitivno psihologijo in njene pristope k ukvarjanju z vprašanji ohranjanja in izboljšanja duševnega zdravja.

​Drugo pomembno področje njegovega dela so prizadevanja za izboljšanje izobraževalnega sistema. V okviru prizadevanj na področju vzgoje in šolstva je idejni vodja in avtor spletnega portala www.abced.si. Na eni strani si kot predsednik Strokovnega sveta Republike Slovenije za splošno izobraževanje prizadeva za ohranjanje kakovostnega šolstva za vse, na drugi strani pa verjame, da je slovenski šolski sistem mogoče pomembno izboljšati. Čeprav ga to velikokrat spominja na donkihotsko borbo z mlini na veter, je prepričan, da se je za otroke, mlade in učitelje vredno truditi še naprej.

Tretji del njegove karierne poti je povezan s knjigami. Več let je bil urednik v eni od manjših slovenskih založb, v kateri se je posvečal strokovni literaturi s področja psihologije in vzgoje, ter otroški in mladinski literaturi. V zadnjem času pa se je tudi sam podal na področje leposlovja za mladino in je zaslužen za to, da se je seznam slovenskih knjižnih junakov podaljšal za Jana Pančurja.

Predvidena udeležba

Dan 1
Ves dan

Še ni določeno

Dan 2
Ves dan

Še ni določeno

Dan 3
Ves dan

Še ni določeno