Strokovni odbor

Doc. dr. Evgen Benedik

Doc. dr. Evgen Benedik

Doc. dr. Evgen Benedik ima bogate izkušnje na področju prehranskega svetovanja in raziskovanja vpliva prehrane na človeka. Njegovo delo je odmevno tako doma kot v tujini.

Kot klinični dietetik je zaposlen na Kliničnem oddelku za pediatrično gastroenterologijo, hepatologijo in prehrano ter na Kliničnem oddelku na neonatologijo Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Kot predavatelj klinične prehrane in dietetike je zaposlen v Skupini za humano prehrano na Oddelku za živilstvo Biotehniške fakulteti Univerze v Ljubljani.

Je tudi ustanovitelj in lastnik Inštituta za prehransko programiranje, v okviru katerega se posveča predvsem raziskovanju in prevajanju znanosti končnim uporabnikom in sicer bodočim staršem, nosečnicam, doječim materam in otrokom.

Je aktiven član različnih uglednih domačih (Slovensko prehransko društvo, Združenje nutricionistov in dietetikov, Slovensko združenje za klinično prehrano) in tujih strokovnih ter znanstvenih združenj (Evropsko združenje za pediatrično gastroenterologijo, hepatologijo in prehrano). Je tudi član Nacionalnega odbora za spodbujanje dojenja pri UNICEFu Slovenije.

Predvidena udeležba

Dan 1
Ves dan

Še ni določeno

Dan 2
Ves dan

Še ni določeno

Dan 3
Ves dan

Še ni določeno